تحولات منطقه

۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲
کد خبر: ۹۲۵۴۶۱

با توجه به نزدیک شدن به فصل زمستان، سرماخوردگی ها و حساسیت های فصل پائیز قراره معرفی چند دمنوش گیاهی را داشته باشیم.

دمنوش های گیاهی برای فصل سرما
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

عارفه هدایتی-خبرنگار تحریریه جوان قدس : با توجه به نزدیک شدن به فصل زمستان، سرماخوردگی ها و حساسیت های فصل پائیز قراره معرفی چند دمنوش گیاهی را داشته باشیم. نوشیدن این دمنوش ها باعث بهبود حال شما و جلوگیری از ابتلا شدن به بیماری هایی نظیر: سرماخوردگی، آنفولانزا، گلودرد و...میشود، تا انتها با ما همراه باشید.

1_دمنوش زنجبیل، دارچین و لیمو

برای تهیه این دمنوش ابتدا 4 فنجان آب را داخل قوری بریزید و بگذارید به جوش بیاید، سپس چند تکه کوچک زنجبیل (میتوانید از پودر آن هم استفاده کنید) و تکه های چوب دارچین را به آن اضافه کرده مخلوط کنید و بگذارید به مدت 20 الی 25 دقیقه دم بکشد. در مرحله آخر آبِ یک عدد لیموی تازه را میگیریم و به دمنوش اضافه میکنیم. در صورت دلخواه میتوانید به آن عسل هم اضافه کنید.

خواص آن: بهبود بیماری های گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و چربی خون، کاهش درد های دوران قاعدگی، افزایش انرژی، تقویت قوای جنسی، بهبود و درمان دردهای عضلانی و مفصلی از جمله درد زانو، لاغری و کاهش وزن و...

هشدار: لطفا به این نکته توجه کنید که مثل هر غذای دیگری که باید به اندازه باشد، مصرف ادویه جات مثل دارچین و زنجبیل هم باید به اندازه باشد، زیرا مصرف زیاد آن میتوانند سبب آسیب رسیدن به بدن شود. پس فقط روزانه یک فنجان از این دمنوش را میل نمایید.

2_ دمنوش نعنا

ابتدا 2 فنجان آب و نصف فنجان عرق نعنا را داخل قوری بریزید و بگذارید به جوش بیاید، سپس چند برگ نعنا را شسته و آن بیافزاید و حدود 10 دقیقه دم بگذارید. در صورت دلخواه میتوانید این دمنوش را با اضافه کردن مقداری نبات میل کنید. نوش جان

خواص آن: درمان آسم، تقویت کبد، جلوگیری از آلرژی، ضد سرماخوردگی، جلوگیری از سرطان، جلوگیری از افسردگی، رفع اسهال، تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع حالت تهوع و...

هشدار: مصرف بیش از اندازه این دمنوش سبب تحریک معده و سوزش و اسیدیته معده میشود. بنابراین، به افرادی که از زخم معده یا اسیدیته معده رنج می‌برند، توصیه می‌شود که از مصرف زیاد نعناع خودداری کنند.

3_ دمنوش گل گاوزبان و فندق

برای تهیه این دمنوش ابتدا 8 قاشق غذاخوری گل گاوزبان را با 12 عدد فندق داخل مخلوط کن ریخته و حسابی مخلوط میکنیم، سپس به میزان دلخواه داخل لیوان میریزیم و به آن آب جوش اضافه میکنیم. در صورت دلخواه میتوانید به آن مقداری عسل یا نبات برای شیرین تر شدن اضافه کنید.

خواص آن: تصفیه کننده خون، آرام کننده اعصاب و روان، عرق آور، ادرار آور، تقویت کننده کلیه ها، رفع سرماخوردگی، درمان التهاب و ورم کلیه، درمان سرخک و مخملک، ، نرم کننده شکم و باز کننده کیسه صفرا، درمان اختلال حواس، نشاط آور و...

هشدار: گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای نوزادان و کودکان ممنوع است. افراط در مصرف گل گاوزبان می‌تواند موجب اختلالاتی در معده و دستگاه گوارش شود، معده درد و درد در افراد درگیر با سنگ کیسه صفرا می‌تواند از عوارض زیاده‌روی در مصرف گل گاوزبان باشد.

4_ دمنوش به لیمو و بهارنارنج

برای تهیه این دمنوش ابتدا برگ های تازه یا خشک شده گیاه به لیمو را به همراه بهار نارنج به آب جوش اضافه کرده و بگذارید10 تا 15 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را از صافی رد کنید. مقدار به لیمو باید دو برابر بهارنارنج باشد.

خواص آن: کاهنده استرس، بهبود دهنده خواب، تقویت کننده سیستم ایمنی، کاهنده تب، بهبود دهنده سیستم گوارش، کاهش دهنده وزن و...

هشدار: اگر در مصرف به لیمو زیاده‌روی شود و مصرف این گیاه دارویی از تعادل خارج شود، ممکن است مشکلاتی مانند کاهش ضربان قلب و مشکلاتی برای دستگاه گوارش به وجود آورد.

5_ دمنوش شیرین بیان

برای تهیه این دمنوش ابتدا ۵۰ گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و  سپس در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 10 الی 15دقیقه دم بکشد. نوش جان

خواص آن: محافظت از دهان و دندان، سم زدایی بدن، افزایش گردش خون، درمان کم خونی، درمان عفونت های عصبی، خواصیت ضد سرماخوردگی، ضد التهاب، کاهش سطح کلسترول بد خون و...

هشدار: مصرف بیش از حد ریشه شیرین بیان ممکن است منجر به تجمع گلیسیریزین در بدن شما شود، در تحقیقات نشان داده شده است که سطوح بالا گلیسیریزین باعث افزایش غیرطبیعی هورمون استرس کورتیزول می شود که ممکن است باعث عدم تعادل در سطح مایعات و الکترولیت شما شود در نتیجه در مصرف آن زیاده روی نکنید.

امید است که با مصرف این دمنوش ها، سلامتی و بهبود هرچه بیشتر شما عزیزان اتفاق بیافتد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.